top of page

Historien

Brønshøj Sangskriver Festival er en koncertbegivenhed, der hylder den originale sangskrivning. Ideen har været – og er stadig - er at skabe en scene, hvor primært lokale sangskrivere får et nyt og større publikum, udvider deres netværk og udvikler sig som musikere. Også artister "fra den øverste hylde" optræder på festivalen. Det glæder publikum, fremmer billetsalget og inspirerer de deltagende sangskrivere yderligere.    

Brønshøj Sangskriver Festival blev afviklet første gang i 2020 som en endagsbegivenhed. Efter fire år har festivalen etableret sig som en årligt tilbagevendende scene for musikere, der skriver originale sange. Der er en del "open mic-scener" for sangskrivere, men få muligheder for at optræde i professionelle rammer.    

 

Festivalen bidrager til et rigere kulturliv i byen.  Brønshøj Sangskriver Festival styrker sammenhængskraften i lokalområdet ved at samle borgere, musikere og erhvervsliv i en fælles aktivitet, som er lystbetonet og drevet af frivillighed.

 

Festivalen afvikles i samarbejde med Kulturhuset Pilegaarden i Brønshøj over to dage og på to scener. Bag festivalen står "Foreningen Brønshøj Sangskriver Festival", hvis bestyrelse er aktiv i planlægningen og afviklingen festivalen, som typisk tæller 17-20 bands/solister. Der er offentlig adgang til koncerterne.

Rikke Thomsen, 2021

Rosa Sandager. 2022

bottom of page